Het duurzaamste huis van 2020

Paul Woudstra ontvangt juryprijs voor gerenoveerde dijkwoning

Op 20 november jongstleden heeft Paul Woudstra de juryprijs in ontvangst mogen nemen voor het Duurzaamste Huis van 2020! Ondanks dat het nog niet helemaal af is, was de jury onder de indruk van de gemaakte keuzes. Zoals de 54 zonnepanelen die, samen met de geïntegreerde dakramen, het volledige dak bedekken. De woning is zeker energieneutraal, maar mogelijk zelfs (dat zal na een jaar praktijk blijken) energiepositief!

 

In augustus 2019 kocht hij met zijn vriendin Hanneke een vervallen dijkhuisje in Koedijk dat bijna klaar was voor de sloop en zonder noemenswaardige isolatie.
Na ruim een jaar van hard werken en goed nadenken over verduurzaming kreeg hij de juryprijs van de Nationale Duurzame Huizenroute (https://duurzamehuizenroute.nl/verkiezing/winnaars-juryprijs-2020) uitgereikt voor het Duurzaamste Huis van 2020 in zijn categorie.

 

Mijn inbreng

Mijn inbreng bij deze gigantische klus bleef beperkt tot het ontwerpen en laten maken van de vlag en Pauls website, maar ik ben plaatsvervangend trots op wat hij gerealiseerd heeft. Het project is nog niet helemaal afgerond en de laatste loodjes zullen traditiegetrouw wel weer het zwaarste wegen, maar toch is het ongelooflijk wat er in relatief korte tijd is neergezet. Chapeau Paul en natuurlijk van harte gefeliciteerd met de prijs!

 

Bekijk het zelf

Bekijk dit project op zijn website (https://www.paulwoudstra.nl/duurzaamste-huis-2020/). Of bekijk de video op YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=jC2oL-W7D10).

Duurzaamste-huis-2020-2 Duurzaamste-huis-2020-2
Duurzaamste-huis-2020-3 Duurzaamste-huis-2020-3
Duurzaamste-huis-2020-1 Duurzaamste-huis-2020-1