Sick-of-Smoking!

ingevoerd op 27-09-2016

Als fervent anti-roker sympathiseer ik met de stichting ’Sick of Smoking’. Lees hieronder het laatste nieuws hierover.

Op 29 september doet strafrechtadvocate Mr. B. Ficq aangifte tegen de tabaksindustrie. De advocaten hebben er voor gekozen om twee aangevers van vlees en bloed aangifte te laten doen. Dit zijn Anne Marie van Veen, hét gezicht van Sick of Smoking, longkankerpatiënte en Lia Breed, patiënte met ernstig COPD (longfalen). Naast Anne Marie en Lia zal ook een Stichting tegen kindroken aangifte doen.

De tabaksproducenten maken zich in onze visie mogelijk schuldig aan strafbaar handelen, doordat zij sigaretten produceren en in de verkoop brengen, terwijl deze zijn ontworpen met het doel de gebruiker zo snel mogelijk verslaafd te maken. De eenmaal verslaafde roker loopt grote gezondheidsschade op.

(Verslaving= gezondheidsschade= een opzettelijk toegebrachte breinziekte). 

Lees hier meer over de kern van de strafzaak (http://sickofsmoking.nl/rechtzaken/kern-van-de-zaak/). 

Jouw steun telt!
Om de druk te blijven verhogen op het Openbaar Ministerie, hebben we zoveel mogelijk stemmen nodig via Sickofsmoking.nl (http://www.sickofsmoking.nl). Blijf daarom ook de komende tijd iedereen in je omgeving oproepen een stem uit te brengen en/of zich aan te melden als Strijder (http://sickofsmoking.nl/#de-strijders).

Sick_of_smoking Sick_of_smoking